Жовтнева лікарня може відмовитися працювати через забудовників

Четвер, 20 березня 2008, 12:27

Лікарі центральної Жовтневої лікарні готові почати страйк із зупинкою роботи усіх відділень, крім реанімації, якщо протягом найближчого часу не буде припинена забудова біля лікарні.

Про це повідомила доктор медичних наук, депутат Київради, правнучка академіка Богомольця Ольга Богомолець у четвер на прес-конференції в Києві.

"Страйк почнеться в тому випадку, якщо протягом двох тижнів не будуть прийняті заходи для припинення будівництва", - підкреслила Богомолець, відзначивши, що самі лікарі лікарні не хочуть страйкувати, оскільки, таким чином, вони не будуть виконувати свої прямі обов'язки.

Разом з тим, вона зазначила, що цей страйк почнеться, "якщо вимоги лікарні не будуть виконані".

Тоді, за її словами, буде працювати тільки реанімаційне відділення.

Говорячи про те, що має зробити влада для того, щоб вирішити проблему забудови біля Жовтневої лікарні, Богомолець підкреслила, Київрада має скасувати рішення 2003 року, яким частина території була віддана "Житлобуду".

За її словами, повинна бути зібрана сесія Київради і "має бути прийняте рішення по совісті".

Оскільки, як нагадала Богомолець, рішення, прийняте в 2003 році, про відвід землі під будівництво пройшло з порушенням законодавчих норм.

У свою чергу, присутній на прес-конференції активіст громадянської ініціативи "Збережемо старий Київ" Віталій Атанасов заявив, що травмований міліцією журналіст Андрій Манчук на даний час знаходиться в лікарні з діагнозом "черепно-мозкова травма".

За словами Атанасова, громадянська ініціатива "Збережемо старий Київ" вимагає, щоб за фактом побиття журналіста було проведено розслідування, і винні були покарані.

Зокрема, він повідомив, що 22 березня організація планує провести пікет біля МВС із вимогою покарати винних у побитті журналіста.

"Ми вважаємо, що таке надмірне застосування сили було незаконним. Дії пікетників були винятково мирними", - відзначив Атанасов.

Він підкреслив, що громадянська ініціатива "Збережемо старий Київ" звертається до президента Віктора Ющенка, прем'єра Юлії Тимошенко, міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з вимогою дати відповідну правову оцінку тому, що сталося, і притягти винних до відповідальності.

У свою чергу Манчук має намір подати заяву прокурору Києва Євгену Блажівському з проханням провести службове розслідування за фактом, що відбувся, і порушити кримінальну справу.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...