ЮЩЕНКО ЗАЯВИВ: "БАЛОГА – ЦЕ Я"

П'ятниця, 21 березня 2008, 08:55

Президент Віктор Ющенко зажадав від депутатів "Народної самооборони" неухильного підпорядкування командам глави секретаріату президента Віктора Балоги, пише "Комерсант-Україна".

За словами народного депутата Давида Жванії, Ющенко зібрав представників "Народної самооборони" в четвер для того, щоб висловити своє невдоволення поведінкою депутатів у Верховній Раді.

"Президент сказав: ви погано розумієте тенденції і процеси, що відбуваються в парламенті. Ви повинні слухати те, що говорить Балога. Балога – це я. А я сказав, що в принципі ми це й так знали", - передав Жванія слова президента.

Зміст переговорів у секретаріаті президента, що тривали в четвер близько години, видання передає зі слів представників "Народної самооборони".

"Говорили про перевибори в Києві, про відставку генерального прокурора, про голосування за програму уряду і 12 першочергових законопроектів", - повідомив депутат Тарас Стецьків.

"У результаті ми досягли розуміння по двох питаннях: відставці генерального прокурора і ухваленню програми уряду. За неї проголосуємо після виступу у Верховній Раді президента зі щорічним посланням", - додав він.

Водночас, за словами депутата Кирила Куликова, Ющенко висловився за висування єдиного кандидата від коаліції в мери Києва. "На питання президенту "Кого ви бачите кандидатом у мери Києва?" відповіді ми не отримали", - заявив Олесь Доній.

За його ж словами, у ході зустрічі депутатська група підняла питання про відставку Балоги: "Ми поставили президентові одну вимогу – відправити главу секретаріату Віктора Балогу у відставку. Однак адекватної відповіді так і не одержали".

За словами Донія, причини вимоги відсторонення від роботи Балоги ті ж, що й 4 місяці тому, коли звільнити його за "організацію проблем" на етапі формування коаліції президенту пропонував глава НРУ Борис Тарасюк. "Найближче оточення президента, яке уособлює Балога, сприяє посиленню тертя у "помаранчевій" коаліції", - сказав Доній.

Як заявила виданню прес-секретар президента Ірина Ванникова, вимога про відставку Балоги на зустрічі депутатів із президентом не було представлена ні письмово, ні в усній формі. "На адресу глави секретаріату дійсно була критика, але тільки з боку народного депутата Володимира Стретовича", - сказала вона.

За інформацією "Комерсанта", саме Стретович і висловив уголос побажання відправити Балогу у відставку.

Видання також зазначає, що Ющенко провів зустріч із депутатами "Самооборони" окремо від зустрічі з представниками "Наший України", що пройшла у середу. "У середу почесний голова партії "Наша Україна" Віктор Ющенко повідомив своїм однопартійцям щось таке, чого ми не повинні знати", - припустив один із депутатів "Самооборони".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News