Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ЗАБОРОНИЛА ПОРТНОВУ ВИКОНУВАТИ УКАЗИ ЮЩЕНКА

П'ятниця, 25 квітня 2008, 18:16

Прем‘єр Юлія Тимошенко доручила в.о. голови Фонду держмайна Андрію Портнову не виконувати укази президента від 25 квітня 2008 року стосовно керівництва ФДМ та з приводу призупинення конкурсу з приватизації "Одеського припортового заводу".

Про це в п’ятницю повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"По суті цих указів свої рішення вже винесли Конституційний Суд та Окружний Адміністративний Суд Києва”, - заявили Тимошенко.

"Рішення ухвалені по суті, тому номери указів на цю тему та дати їх оприлюднення не мають значення", - зазначила прем‘єр.

Вона також нагадала, що президент призупинив своїми указами рішення Уряду про зміну керівництва ФДМ та призупинив рішення Кабміну про умови проведення конкурсу з приватизації ОПЗ.

Проте 17 квітня 2008 року Конституційний суд виніс ухвалу, в якій відмовив у відкритті конституційного провадження у справі за поданням президента з приводу кадрових рішень Уряду щодо керівництва ФДМ і визнав його дії неконституційними, - нагадала Тимошенко.

Вона зазначила, що згідно з нормами Основного Закону рішення КС остаточні, оскарженню не підлягають та обов‘язкові для виконання усіма органами влади.

Також Тимошенко повідомила, що 24 квітня Окружний адміністративний суд Києва, базуючись на рішенні КСУ, своєю ухвалою призупинив ще один указ президента щодо поновлення Валентини Семенюк-Самсоненко на посаді керівника ФДМ та визнав незаконними всі рішення керівництва Фонду щодо призупинення приватизації Одеського припортового заводу.

"Обов‘язки керівника ФДМ на Андрія Портнова, і він має зробити все, щоб нарешті припинити масштабну корупцію в Фонді держмайна та організувати проведення чесної приватизації за прозорими процедурами. Приватизація має проводитися в інтересах трудових колективів та країни”, - підкреслила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування