БЮТ оскаржує всіх губернаторів Ющенка

Субота, 26 квітня 2008, 14:11

БЮТ оскаржує в Конституційному Суді указ президента щодо призначення виконувачів обов’язків голів районних та обладміністрацій.

Про це повідомив Українській правді в.о. глави Фонду держмайна Андрій Портнов.

"Ми оскаржуємо указ, яким президент надав собі право призначати в.о. голів районних та обладміністрацій. Ми ставимо під сумнів усі його кадрові призначення щодо голів районів та областей, які були зроблені без подання прем’єр-міністра", - сказав політик.

Загалом, за словами Портнова, за останні два тижні депутати БЮТ звернулися до КС з поданнями щодо близько 10 указів президента та законів України, які протирічать Конституції і наділяють президента не властивими йому повноваженнями.

Зокрема він повідомив, що БЮТ оскаржує укази про заходи щодо забезпечення і функціонування ринку природного газу та паливно-енергетичних ресурсів, указ про заходи щодо розвитку автомобільних доріг, про невідкладні заходи щодо розвитку міста Києва, про заходи по впорядкуванню видобутку бурштину та вдосконалення гірничих відносин.

Крім того, за його словами, депутати Блоку просять КС скасувати декілька положень закону про телекомунікації, закону про ринок фінансових послуг та закону про природні монополії, які, на думку депутатів, "не відповідають Конституції в частині кадрових призначень керівників відповідних національних комісій".

Відповідаючи на запитання, що, судячи з вищесказаного, президент не влаштовує уряд лише в частині кадрових призначень, Портнов відповів: "Нас не влаштовують кадрові призначення, але більше нас не влаштовують економічні доручення, які президент не вповноважений давати, втручання РНБО в роботу уряду, наділення секретаріату президента додатковими повноваженнями і самовповноваження президента своїми ж указами".

"Якщо Конституційний Суд визнає укази неконституційними, то це буде означати юридичну і документальну фіксацію незаконних дій президента. І це по-різному може відобразитися на подальшій кар’єрі президента України", - додав Портнов.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування