У Чорному морі впав вертоліт. 20 загиблих

Понеділок, 28 квітня 2008, 12:11

Український вертоліт Мі-8 розбився зранку в понеділок у Чорному морі. Загинули 19 чоловік, один пасажир помер декількома годинами пізніше від отриманих травм.

Як повідомив "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби "Чорноморнафтогазу" Юрій Авдєєв, аварія вертольота, що перевозив чергову вахту працівників самопіднімальної плавучої бурової установки "Таврида", сталася о 9.39.

На борту машини, що впала на платформу, перебували 17 вахтовиків і 3 члени екіпажу. Відразу загинули 19 чоловік. Один працівник вахтової зміни, який одержав серйозні травми, помер пополудні, повідомив агентству керівник прес-служби МНС Ігор Кроль.

Як повідомив журналістам міністр транспорту й зв'язку Йосип Вінський, попередньо, причиною катастрофи стало те, що вертоліт при посадці зачепився заднім гвинтом за систему огородження вишки плавучої платформи, куди доставляв робітників.

Міністр підкреслив, що за попередніми даними, вертоліт був справний і щодо нього "всі регламентні позиції були дотримані".

Прес-секретар прем'єра Марина Сорока повідомила агентству, що Кабмін створив урядову комісію з розслідування причин авіакатастрофи, яку очолив Вінський. Члени комісії вже вилетіли на місце катастрофи.

Президент Віктор Ющенко направив листа на ім'я прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, де просить вжити вичерпних заходів для подолання наслідків цієї трагедії, належного забезпечення пошуково-рятувальних робіт, надання необхідної допомоги постраждалим і їхнім родинам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News