Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко розповіла, про що домовилася з Росією

Понеділок, 28 квітня 2008, 17:37

Прем’єр Юлія Тимошенко вважає, що переговори між урядами України та РФ в рамках 3-го засідання Комітету з питань економічного співробітництва міждержавної комісії, пройшли успішно і конструктивно.

Про це вона заявила по закінченню зустрічі з прем’єр-міністром Російської Федерації Віктором Зубковим, повідомляє прес-служба уряду.

Прем’єр повідомила, що під час засідання було підписано два ключових документа. Зокрема, протокол про виробничу кооперацію, який за її словами, відкриває шляхи до поновлення виробничих зв’язків двох країн.

Також Тимошенко зазначила, що між урядами підписано протокол про стратегічну співпрацю за 10 пріоритетними напрямками. За її словами, такі стратегічні напрямки передбачають співпрацю між Україною та РФ в торгово-економічних питаннях з урахуванням норм і правил Світової організації торгівлі.

При цьому прем’єр відзначила, що Україна готова надати максимальну підтримку і допомогу Росії на шляху вступу до СОТ.

Тимошенко також повідомила, що пріоритетним напрямком співпраці між Україною та Росією визначено налагодження стратегічної співпраці в газовій сфері, що включає в себе підписання довгострокових стратегічних угод про транзит та поставки російського газу в Україну.

Водночас, за словами прем’єра, уряди обох країн домовилися активізувати співробітництво в ядерній енергетиці, зокрема щодо будівництва нових атомних електростанцій та щодо спільного виробництва ядерного палива.

Крім того, сторони домовилися реалізовувати спільні проекти в галузі авіабудування, що буде передбачати інтеграцію українських та російських авіабудівних підприємств.

За словами Тимошенко, уряди також досягнули домовленості в питаннях співробітництва в азово-чорноморському басейні, зокрема вже найближчими днями почнеться робота над спільним проектом з будівництва транспортного переходу у Керченські протоці .

Крім цього, між Урядами України та Російської Федерації досягнута домовленість про розробку програми співробітництва в галузі нанотехнологій. Відповідний документ планується розробити до 1 серпня 2008 року.

Разом з тим, як повідомив по закінченні зустрічі Зубков, 4-те засідання Комітету з питань економічного співробітництва україно-російської міждержавної комісії відбудеться у вересні в Москві


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
21:06
У новому пакеті зброї для України є ракети ATACMS – ЗМІ
Усі новини...