ЛУЖКОВ ХОЧЕ ОСКАРЖИТИ СЕВАСТОПОЛЬ У СУДІ Й ВИЙТИ З ДОГОВОРУ

Неділя, 11 травня 2008, 20:46

Мер Москви Юрій Лужков переконаний, що Севастополь як військово-морська база СРСР і Росії ніколи не передавався Україні й повинен бути повернутий Росії.

Про це він заявив журналістам у неділю в Севастополі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Питання по Севастополю повинно бути передане у міжнародний суд. Ми говоримо про можливість нормального й законного вирішення цього питання й воно повинно бути вирішене в міжнародному суді", - сказав Лужков.

"Я офіційно звернуся до керівництва нашої держави, офіційно звернуся в Державну думу й у Раду Федерації, щоб знову порушити питання по Севастополю", - заявив мер.

"Досі по історичних документах Севастополь ніколи не передавався Україні", - підкреслив мер Москви, запевнивши, що в Росії найдуться державні діячі, які звернуть серйозну увагу на ці обставини.

Крім того, Лужков збирається поставити перед російським керівництвом питання про перегляд договору про дружбу між РФ і Україною.

"Коли Ющенко (президент Віктор Ющенко) говорить про те, що УНА-УНСО - герої, коли Україна на державному рівні прагне в НАТО, все це разом говорить про кроки, які державна влада України вживає для руйнування наших відносин, які записані в договорі про дружбу", - сказав Лужков.

"Нам потрібно виходити з договору про дружбу", - підкреслив він.

Як відзначив московський градоначальник, важливим моментом є те, що наприкінці цього року Росія буде мати право не пролонгувати російсько-український договір про дружбу.

"Таким чином, вийшовши з договору, ми знову зможемо відкрити питання про Крим і Севастополь", - підкреслив Лужков.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування