НОВИМ ВОРОГОМ ТИМОШЕНКО ЗАМІСТЬ ЧОТИРЬОХ СТУДЕНТОК ВИЯВИВСЯ АХМЕТОВ

Четвер, 15 травня 2008, 18:42

Фінансовими партнерами групи компаній Vanco у проекті з розробки Прикерченської нафтогазоносної ділянки Чорного моря є "Донбаська паливно-енергетична компанія", створена спеціально під цей проект компанія Shadowlight Investments Limited російського бізнесмена Євгена Новицького, а також маловідома Integrum Technologies Ltd.

Про це повідомив старший віце-президент Vаnсо Energy Company, член ради директорів Vanco Prykerchenska Ltd. Джеф Мітчел на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у четвер.

Він додав, що інвестиційна компанія J.N.R. Eastern Investment, що брала участь у конкурсі разом з Vаnсо International Limited, вийшла з участі в проекті ще до підписання угоди про розділ продукції.

Як відзначив, у свою чергу, генеральний директор "ДТЕК" Максим Тимченко, учасники проекту з розробки Прикерченського шельфу є рівнозначними партнерами.

"По участі в цьому проекті тут знаходяться практично рівнозначні партнери у частці володіння і фінансування, але лідером проекту є Vanco як технічний експерт", - відзначив він.

За словами Тимченка, "ДТЕК" одержала запрошення брати участь у цьому проекті як фінансового інвестора ще наприкінці 2006 року.

"Коли формувався пул інвесторів, до нас звернувся Deutsche Bank (Німеччина) із пропозицією взяти участь у цьому проекті як фінансовий інвестор", - сказав він.

Vаnсо International Limited, дочірня компанія Vаnсо Energy Company (США), у квітні 2006 року перемогла в оголошеному урядом України конкурсі на право здійснювати розробки на Прикерченській нафтогазоносній ділянці площею 12,96 тис. кв. км.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування