Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко подарувала генсеку НАТО книжку Януковича

Понеділок, 16 червня 2008, 20:16

Прем'єр Юлія Тимошенко уникає прямої відповіді на запитання, як би вона проголосувала на референдумі щодо вступу до НАТО.

"Я – політик, обраний народом. І мої власні думки не мають значення. Я буду діяти так, як визначиться український народ, виконуючи рішення референдуму", - сказала Тимошенко на спільному брифінгу з генсеком НАТО Яапом де Хоопом Схеффером.

Тимошенко також закликала своїх опонентів "не політизувати питання НАТО".

Під час прес-конференції Тимошенко подарувала Схефферу книгу "Стратегія економічного і соціального розвитку України 2004-2015" в редакції Віктора Януковича.

"Тут сказано, що вже в 2008 році Україна мала стати членом НАТО", - сказала Тимошенко.

"Наше завдання – так побудувати політику, щоб українське суспільство володіло тими ж знаннями про НАТО, що і світ", - додала вона.

У свою чергу генсек НАТО сказав, що запрошує представників усіх політичних сил України відвідати штаб-квартиру Альянсу.

Взявши в руки книгу Януковича, Схеффер додав: "Я буду вивчати українську мову".

Тимошенко наголосила на тому, що Росія також активно співпрацює з НАТО. "Україні ще треба багато зробити, щоб досягти рівня співпраці Росії та НАТО", - додала вона.

Водночас прем’єр підкреслила, що "усі політики України єдині в тому, що вступ України до НАТО повинен відбуватися виключно за результатами референдуму".

Тимошенко нагадала присутнім, що Віктор Янукович підписав Універсал національної єдності, де приєднання до ПДЧ не вимагало проведення референдуму.

"Я хочу нагадати пану Януковичу, що саме він і його фракція прийняли закон про основи національної безпеки, де сказано про набуття членства України в НАТО", - сказала вона.

У свою чергу Схеффер додав, що для отримання ПДЧ Україна повинна пройти "певну дорожню карту".

"У грудні буде проведена перша оцінка того, як Україна виконує завдання", - зазначив Схеффер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...