Яценюку пропонують закрити Раду до осені

Четвер, 19 червня 2008, 11:53

Заступник лідера фракції "НУ-НС" Тарас Стецьків виступає за закриття головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком 2 сесії парламенту 6-го скликання 19 червня.

Про це він сказав журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Коментуючи консультації спікера з лідерами, депутат висловив думку, що "Яценюк вчинить мудро, якщо він цю сесію закриє взагалі до осені".

За словами Стецьківа, у парламентських фракцій у Верховній Раді є багато протиріч, які необхідно вирішити.

Зокрема, він сказав, що у фракції БЮТ є претензії до рішення комітету ВР з правосуддя, який очолює член фракції Партії регіонів Сергій Ківалов.

"У БЮТ є претензії по вчорашньому (18 червня) рішенню комітету Ківалова. Вони (члени комітету) прийняли рішення, що фактично означає ліквідацію Верховного Суду, і хочуть розглянути це питання в Раді. Зрозуміло, що робота не буде конструктивною", – сказав Стецьків.

На його думку, на сьогодні оптимальним виходом із ситуації буде перенесення роботи парламенту із сесійного залу в комітети.

"Якщо ми вже в комітетах Ради ліквідовуємо інститути державної влади, – тому що Верховний Суд – інститут державної влади, – я іншого виходу не бачу, у всякому разі, зараз, ніж перенести роботу в комітети", – вважає Стецьків.

Також депутат виступає за закриття парламентської сесії в зв'язку з тим, що парламент недієздатний через рішення парламентської меншості не голосувати за будь-які законопроекти.

Як відомо, пленарний тиждень 2 сесії закінчується 11 липня.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування