В Україні катують засуджених, четверо покінчили з життям?

Понеділок, 9 червня 2008, 17:45

Останнім часом масово стала надходити інформація про жорстокі порушення прав засуджених у місцях позбавлення волі, а протягом десяти останніх днів в Україні четверо засуджених позбавили себе життя.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на інформацію Вінницької правозахисної групи.

Так, за останню добу до Вінницької правозахисної групи надійшла інформація про масові побиття засуджених в Стрижавській виправній колонії №81 та у Темнівській виправній колонії №100 (Харківська область).

За інформацією правозахисної групи, 7-8 червня співробітниками Стрижавської виправної колонії №81 було жорстоко побито трьох засуджених.

"На тілах засуджених є сліди від побоїв, тому адміністрація колонії робить усе для того, аби не допустити для зустрічі з ними пресу та правозахисників", - повідомляють у правозахисній групі.

За інформацією правозахисників, причиною побиття є "незгода засуджених із жорстоким приниженням людської гідності з боку адміністрації колонії та попередження з боку засуджених про те, що вони вдаватимуться до акцій мирного протесту проти принижень".

Крім того, згідно із повідомленням, в ізоляторі колонії №100 перебуває понад 60 осіб, 7 червня катувань зазнали четверо засуджених.

"Серед методів катування, які застосовуються до засуджених, - побиття, замотування рук і ніг у вологі рушники, що викликає важкий біль після висихання рушників, "розтяжка", прив'язування до батареї наручниками", - йдеться у повідомленні.

Правозахисники звертаються до уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової з проханням відвідати колонії №100 та №81 і зустрітися із засудженими, які, згідно з повідомленнями, були піддані тортурам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування