Богатирьова - Тимошенко: "Хворобу мозку компліментами не лікують"

Четвер, 10 липня 2008, 16:27

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Раїса Богатирьова вважає, що звіт уряду у парламенті може сприяти встановленню політичної стабільності в Україні.

"Криза парламентсько-урядової коаліції є викликом для уряду і національної стабільності. Оцінку діяльності Кабінету Міністрів, треба давати за результатом відкритого і чесного обговорення в сесійному залі його політики. В такому разі до цього процесу долучиться і суверен, який, шляхом виборів, по суті найняв уряд на роботу", - сказано у заяві Богатирьової.

На її думку, Кабінет Міністрів, "як основний штаб коаліційної більшості, зобов’язаний відкрито вступити в діалог із опозицією, яка вимагає його звіту".

"Це також стало би одним із принципово важливих чинників для політичної стабільності в Україні. Це альфа і омега представницької демократії", - вважає Богатирьова.


На її думку, парламентська коаліція і Кабінет Міністрів мають взяти на себе відповідальність "за подолання кризи своєї діяльності шляхом демократичного конституційного діалогу на парламентській трибуні та відмовитись від її блокування під будь-якими надуманими приводами".

"Треба відмовитись від маніпуляцій та інтриг задля реалізації спільної мети – побудови сильної української державності", - заявляє Богатирьова.

Вона також зазначила, що, на її думку, країна, її політичний режим, парламент не можуть функціонувати, коли триває стала суперечка про законодавчу більшість.

"Це створює умови для повномасштабної легітимаційної кризи правлячої коаліції, парламенту і уряду. Не може бути апріорі ефективним уряд та його політика, що не спирається на стабільну законодавчу більшість...Неможливо вилікувати хворобу мозку компліментами, що він здоровий і розумний", - заявила секретар РНБО.

На її думку, останні дні сесії парламенту "не виправдали очікувань виборців на відтворення стабільності, розв’язання кризи політики, вирішення питання дефіциту ефективної влади".

"Вкотре турбує трибунний протест владної коаліції, що деформує представницьку демократію. І чи варто нагадувати, що благими намірами вистелена дорога до пекла?", - питає Богатирьова.

"У будь-якій демократії сучасного світу уряд не може... відмовитись від публічного захисту своєї позиції. Це, фактично, відмова від демократії. Ухвалення ж змін до Державного бюджету саме в цей час, може стати фактором політичної стабілізації, оптимальним способом розв’язання парламентсько-урядової кризи", - вважає вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування