Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович захотів 132 га землі під свою резиденцію?

П'ятниця, 18 липня 2008, 13:56

Керівник Державного управління справами заявляє про існування конфлікту навколо передачі землі під резиденцію екс-прем’єра Віктора Януковича "Міжгір’я" у Пущі-Водиці.

Про це Тарасюк сказав в інтерв’ю "Українському тижню", коментуючи передачу Януковичу резиденції "Міжгір’я", в якій він розгорнув будівництво.

"Прем’єр-міністр не мав своєї резиденції. В принципі, ми не зробили нічого незаконного. Але там зараз – складна ситуація. І наріжним каменем конфлікту є не стільки будівлі, які ми передавали та які вже знесені, а земля", - сказав Тарасюк.

"Коли нам говорили про те, що потрібно передати 132 га землі як прибудинкову територію до одного (!) будинку, то я навіть не знаю, як назвати механізм, який тут діє. Але акт на землекористування залишається за ДУСом і жодна приватна особа не приватизує цю землю", - додав він.

При цьому Тарасюк зазначив, що уряд Януковича видав постанову про закріплення за ним державної дачі, а також був відповідний указ президента.

"Президент, прем’єр та спікер забезпечуються дачею в довічне користування", - додав він.

Коментуючи свою участь у президентській ініціативи з відновлення історико-культурного комплексу “Гетьманська столиця” в Батурині, Тарасюк сказав, що зараз його функцією є "загальний нагляд".

"Також займаюся пожертвами на хрести, церкви, проведення робіт", - додав він.

На питання, куди поділися мільйонні пожертви на Батурин від українських олігархів, Тарасюк відповів:

"Лише один раз ми зібрали 15 млн грн. На ці кошти й розпочинали реконструкцію міста. Зараз, мені здається, роботи фінансуються частково з державного бюджету, частково – все тих самих меценатських внесків".

При цьому він спростував, що на відновлення "Батурина" і зведення "Мистецького арсеналу" надходять мільйонні пожертви від олігархів.

"У 2005 році було одне пожертвування (від кого, точно не знаю) – 10 млн грн. Це все. "Арсеналом" я займаюся з 2007 року, коли він перейшов до моєї сфери управління. До цього часу тричі змінювалася організаційна структура й підпорядкування музею. Ці 10 мільйонів пішли на часткову оплату концепції та закупівлю риштування. Більше пожертв не було", - сказав Тарасюк.

На питання, чому в проекті загальнонаціонального значення під патронатом президента "два роки був бардак", він відповів:

"У 2005 році об’єктом займалося Міністерство культури. За півроку "Арсеналом" почав займатися віце-прем’єр Кириленко. Потім знову були зміни команди, й коли ми приймали рішення щодо передачі його в ДУС, президент сказав, щоб два чи три роки проектом займався хтось один".

Говорячи про ідею Віктора Пінчука, який заявляв, що готовий інвестувати $1 млрд у приватний музей "Мистецький Арсенал", Тарасюк зазначив:

"Ми неодноразово обговорювали це питання. Україні потрібен музей, ідеологію якого визначатиме держава. Якщо приватний меценат хоче пожертвувати гроші, ми з радістю їх приймемо. Пінчук же хоче збудувати приватний музей і вести свою політику щодо експонатів".

"Ми готові дати певну ділянку, щоб вони самі будували. Меценат матиме пріоритетне право, наприклад, виставити свої експонати, в нас же чимало багатих людей є колекціонерами", - додав він.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування