Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура нанесла ЦВК контрудар у війні за держреєстр

Четвер, 3 липня 2008, 13:19

Генеральна прокуратура заявляє про незаконність дій Центральної виборчої комісії зі створення державного реєстру виборців до рішення Конституційного суду.

Про це заявив начальник головного управління нагляду за дотриманням законів у частині прав, свобод і захисту інтересів держави ГПУ Сергій Домбровський журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми вважаємо, що до розгляду в Конституційному суді, ЦВК повинна була припинити виконання цієї угоди, за якою проводилися роботи (зі створення державного реєстру виборців) до рішення по суті", - сказав він.

Домбровський розповів, що за дорученням президента Генпрокуратура провела перевірку дотримання вимог чинного законодавства під час створення держреєстру виборців, що повинен був бути введений ще 1 жовтня 2007 року.

Зокрема, за словами Домбровського, встановлено, що у вересні 2007 року ЦВК оголосила тендер на закупівлю послуг зі створення програмного забезпечення для державного реєстру виборців.

Разом з тим, зазначив представник Генпрокуратури, міжвідомча комісія з питань держзакупівель у грудні 2007 року скасувала ці торги через допущений ЦВК порушень закону.

За його словами, 17 квітня 2008 року Кабмін ухвалив постанову, за якою дозволив ЦВК отримати послуги з розробки програмного забезпечення, створення і введення інформаційно-телекомунікаційної системи держреєстру виборців за процедурою закупівлі в одного учасника без угоди з Мінекономіки.

На підставі цієї постанови, як зазначив Домбровський, 5 травня ЦВК підписала угоду з акціонерним товариством "Атлас" про надання відповідних послуг на суму близько 6 млн. грн.

Разом з тим, він акцентував увагу на тому, що 2 червня президент призупинив дію зазначеної постанови Кабміну і направив подання до КС.

"У зв'язку з цим Генеральна прокуратура 23 червня внесла розпорядження ЦВК з приводу припинення закупівель за бюджетні кошти послуг відповідно до вищевказаної постанови до рішення Конституційним судом питання з приводу її (постанови) конституційності. Таким чином, ГПУ діяла законно з метою забезпечення належних умов для створення державного реєстру виборців", - зазначив Домбровський.

Він підкреслив, що відповідно до законодавства, ЦВК повинна була припинити закупівлю товарів і проведення робіт до рішення Конституційного суду щодо відповідності Основному закону постанови Кабміну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...