Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УКРАЇНА ПОГРОЖУЄ НЕ ПУСТИТИ КОРАБЛІ ЧФ НАЗАД ДО КРИМУ

Неділя, 10 серпня 2008, 12:11

Україна застерігає російську сторону від можливої участі кораблів Чорноморського флоту РФ у конфлікті навколо Південної Осетії та залишає за собою право заборонити повернення на територію України до розв’язання конфлікту кораблів та суден.

Про це йдеться в заяві українського МЗС, поширеній у неділю.

"З метою запобігання виникненню обставин, за яких Україна може бути втягнута у збройний конфлікт та військові дії через участь у них військових формувань ЧФ РФ, що тимчасово базуються та дислокуються на території України, українська сторона залишає за собою право відповідно до норм міжнародного права та законодавства України заборонити повернення на територію України до розв’язання конфлікту кораблів та суден, які можуть взяти участь у вищезгаданих діях", - йдеться в заяві.

Українська сторона також висловлює стурбованість тим, що російська сторона зволікає з підготовкою та підписанням Угоди про участь ЧФ РФ, що дислокується на території України, у конфліктних ситуаціях.

За наявною в МЗС України інформацією, 9 серпня із Севастополя вийшла оперативна група кораблів Чорноморського Флоту РФ. За повідомленням російської сторони, кораблі прямують до Новоросійська. Крім того, 8 серпня до Новоросійська вирушив ВДК "Ямал". Також велика група кораблів ЧФ РФ, дислокованих у Севастополі, взяла участь у стратегічних навчаннях "Кавказ – 2008" і залишилась в районі Новоросійська.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування