Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ висловився по Південній Осетії: ні вашим, ні нашим

Субота, 16 серпня 2008, 10:28

Фракція БЮТ у Верховній Раді закликає парламент зробити все можливе, щоб Україна не була втягнута в конфлікт у Південній Осетії на боці жодної зі сторін.

Про це йдеться у заяві фракції, поширеній прес-службою блоку.

"Парламент України повинен зробити все можливе, щоб наша держава не була втягнута в конфлікт на боці жодної з сторін", - підкреслює БЮТ.

"Вважаємо неприпустимим та безвідповідальним виголошення певних, безграмотних за змістом, заяв окремими політиками та чиновниками секретаріату президента, які намагаються робити піар на крові загиблих людей та на трагедіях народів, що проживають у зоні конфлікту", - зазначає БЮТ.

Фракція БЮТ готова делегувати своїх представників до участі у миротворчій діяльності в зоні конфлікту та виступає за формування великомасштабної міжнародної програми відбудови регіонів, що постраждали під час військового протистояння.

Фракція наголошує також на необхідності створення системи дієвої колективної безпеки в Європі за участі України з метою запобігання виникнення нових військових конфліктів на проблемних територіях.

"Невідкладним завданням для нашої держави є завершення переговорів і проведення остаточної делімітації і демаркації державних кордонів України", - йдеться також в заяві.

"Фракція різко засуджує використання зброї, як засобу вирішення регіональних конфліктів. Ми закликаємо обидві сторони конфлікту стати на шлях мирних домовленостей в рамках міжнародного права", - зазначає БЮТ.

"Конфлікт у Південній Осетії повинен розцінюватись українським політикумом не як черговий привід для взаємних обвинувачень своїх опонентів, розколу суспільства, а як консолідуючий стрижень формування чіткої, прозорої і зрозумілої для світової спільноти зовнішньої політики нашої держави", - йдеться в заяві.

Фракція БЮТ повністю підтримує "дієву позицію уряду, який без зайвих піар-заходів, чітко забезпечив евакуацію українських громадян із зони конфлікту та доставку гуманітарної допомоги тим, хто її потребує".

Водночас у тексті заяви взагалі не вживаються слова "Грузія" та "Росія".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування