У Ющенка всипали БЮТ за позицію "наша хата скраю"

Субота, 16 серпня 2008, 15:45

Заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук критикує заяву БЮТ щодо конфлікту в Південній Осетії.

"Форма та зміст оприлюдненої заява фракції Блоку Юлії Тимошенко викликають подив і розчарування", - цитує Гончарука прес-служба президента.

"Як казали давні римляни, "Гора народила смішну мишу". Офіційна реакція БЮТ запізнилася принаймні на тиждень - і виявилася розчаруванням для тих, хто чекав чіткої і принципової державницької позиції", - вважає він.

За його словами, "викликає подив підтримка однією з найбільших фракцій українського парламенту недалекоглядної позиції уряду. Таку заяву не могли робити політики, які претендують на статус державних діячів великої європейської країни".

"Нічого не робити і сподіватись, що "наша хата скраю", а тим більше розраховувати на якісь приватні домовленості з лідерами сусідніх держав - це найгірший варіант реагування на ситуацію", - підкреслив Гончарук.

"Політики, які претендують на статус державних діячів, не можуть не розуміти, що пересування танкових колон та бомбардування території одного члена СНД іншим членом СНД - це питання не локального конфлікту навколо Південної Осетії, це питання кардинальної зміни підходів до взаємодії між державами колишнього СРСР", - наголосив він.

Представник секретаріату висловив занепокоєння тим, як далеко може зайти керівництво політичної сили, яке для забезпечення власних корпоративних інтересів навіть уникає публічно підтримати принципи, ключові для інтересів України. Зокрема, за його словами, в заяві БЮТ немає ані слова про збереження територіальної цілісності Грузії.

"Хотілось би запитати, що конкретно зробив уряд для пришвидшення переговорів з демаркації українського кордону, для посилення боєздатності наших Збройних Сил, для унормування перебування ЧФ РФ в Україні?", - зазначив Гончарук.

Він підкреслив, що зовнішньополітичний курс України вже давно сформований: інтеграція з європейськими та євроатлантичними інституціями. "Ситуація на Кавказі зайвий раз ілюструє безальтернативність цього курсу для держави та суспільства. Його слід лише реалізовувати", - наголосив Гончарук.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування