ТИМОШЕНКО ЗВИНУВАЧУЮТЬ У ЗМОВІ З МЕДВЕДЧУКОМ, КУЧМОЮ ТА РОСІЄЮ

Понеділок, 18 серпня 2008, 12:43

У діях чинного прем'єр-міністр Юлії Тимошенко є ознаки державної зради і політичної корупції, заявив заступник глави секретаріату президента Андрій Кислинський.

За наявною у нього інформацією, "політичне керівництво Росії з особливою увагою розглядає рішення щодо підтримки Тимошенко на виборах президента України після виконання умов щодо пасивної позиції прем'єра та її політичної сили у конфлікті з Грузією".

Координація проекту "Вибори-2010" покладена на створений у Москві центр на чолі із Віктором Медведчуком, цитує слова Кислинського прес-служба президента.

До центру також входять Сергій Клюєв, Григорій Суркіс та Олександр Задорожній. Гуманітарними проектами в Україні буде займатися Дмитро Табачник, повідомляють у секретаріаті президента.

На реалізацію проекту підтримки Тимошенко вже зарезервовано близько 1 мільярда доларів США, заявив Кислинський.

"Минулого тижня ми заявляли про наявність інформації щодо системної роботи Юлії Тимошенко в інтересах російської сторони", - нагадав представник секретаріату.

"На жаль, ця інформація підтверджується. Більше того, свій Рубікон Тимошенко вже перейшла, і дороги назад, очевидно, не має. Саме із цим пов'язана її позиція щодо війни в Грузії - вона позбавлена можливості політичного маневру", - додав він.

За словами Кислинського, "роботу передвиборчого штабу вже фактично розпочато - до неї долучаються українські фінансово-промислові групи, які вже встигли відзначитися на підтримці проросійського проекту в 2004 році".

"Перебуваючи із найближчим оточенням на Сардинії, Тимошенко скликає під свої знамена "вчорашніх", які прагнуть реваншу на чолі з Медведчуком. Нещодавно, за особистим запрошенням Тимошенко, до них приєднався і Кучма, прилетівши в суботу на Сардинію", - наголосив представник секретаріату.

"Почерк і методи цієї компанії ми дуже добре вивчили в 2004 році. Тому не має дивувати, якщо ми станемо свідками розгнузданої інформаційної кампанії, потоку брехні та шумових ефектів на кшталт нової політичної реформи чи спроб імпічменту президента", - заявив Кислинський.

"Ми передаємо наявні матеріали до правоохоронних органів для детального вивчення. Суспільство має право почути відповідь на питання, як далеко можуть зайти політики за межу, де закінчується політична боротьба і починається зрада національних інтересів", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування