Ющенко не відходить від телефону через Грузію

Субота, 9 серпня 2008, 18:50

Президент Віктор Ющенко проводить активні консультації з лідерами світових держав та керівниками Європейського Союзу у зв'язку зі збройним конфліктом у Південній Осетії.

Як повідомляє прес-служба президента, він наголошує на важливості якнайшвидшого припинення збройного протистояння.

У суботу Ющенко провів телефонні розмови з президентом Литви Валдасом Адамкусом та Франції Ніколя Саркозі та із Верховним представником ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Хав'єром Соланою.

Головна темою цих консультацій стало припинення збройного конфлікту в Південній Осетії та початок мирних переговорів.

Під час переговорів Ющенко, зокрема, закликав співрозмовників допомогти постраждалим регіонам Грузії відновити зруйновану інфраструктуру, житлові оселі та надати гуманітарну допомогу.

Також президент провів у суботу зустріч з міністром закордонних справ Володимиром Огризком, під час якої керівник дипломатичного відомства доповів йому про зусилля МЗС щодо залагодження мирним шляхом збройного протистояння у Південній Осетії. Ющенко дав доручення Огризку відбути до Тбілісі для проведення консультацій з керівництвом Грузії.

Ввечері президент планує провести телефонну розмову з президентом Польщі на тему врегулювання конфлікту в Південній Осетії.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування