Рада подолала два вето Ющенка, щоб не вказував як їм працювати

Четвер, 4 вересня 2008, 14:01

Парламент подолав вето президента на закон "Про організацію і порядок діяльності Верховної Ради України".

За проголосувало 365 депутатів.

Депутати заявили, що президент не має права вказувати їм, як працювати.

Президент просив відхилити закон, посилаючись на те, що парламент не має закону про регламент, а натомість Рада прийняла закон, що містить "лише бланкетну норму, яка відсилає до інших джерел права і не створює належної правової бази для роботи парламенту, як того вимагає Конституція".

"Крім того, положення закону, що надійшов на підпис, допускають можливість прийняття регламенту Верховної Ради підзаконним актом, що не відповідає пункту 21 частини першої статті 92 Конституції та рішенню Конституційного Суду від 1 квітня 2008 року № 4-рп/2008", - зазначав Ющенко.

Як відомо, закон "Про організацію і порядок діяльності Верховної Ради, складається із двох статей, за якими організація і порядок діяльності Верховної Ради встановлюються Конституцією, законами про статус народних депутатів, про комітети Верховної Ради України, про тимчасові спеціальні і тимчасові слідчі комісії Верховної Ради, іншими законами та Регламентом Верховної Ради (стаття 1).

Також депутати подолали вето на закон "Про Дисциплінарний статут Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України". За проголосувало 358.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування