ТИМОШЕНКО МАЙЖЕ ВИСУНУЛА ЮЩЕНКУ СОТНЮ УЛЬТИМАТУМІВ

Субота, 6 вересня 2008, 12:07

Прем’єр Юлія Тимошенко просить президента Віктора Ющенка повернутися до коаліції демократичних сил.

Про це йдеться в її "відповіді на ультиматум Ющенка", поширеній у суботу прес-службою уряду.

"Наша політична сила не виходила зі складу коаліції демократичних сил і ніколи не вийде. Незважаючи на ті складні умови, які Ви створили для коаліції і на всі Ваші зусилля з її розвалу, вона досі існує. Тому говорити про наше повернення, меншою мірою, дивно і незрозуміло. Відтак, здається, я маю безумовне моральне право просити Вас повернутися до коаліції демократичних сил без жодних ультиматумів та шантажу", - зазначила Тимошенко.

Відповідаючи на вимоги президента, вона наголосила, що, по-перше, позиція БЮТ щодо подій у Грузії "була чіткою і зрозумілою з першого його дня".

"Вона повністю координується з позицією Європейського Союзу і базується на безумовному визнанні територіальної цілісності Грузії, її незалежності та суверенітету. А також – на повній підтримці плану врегулювання конфлікту, проголошеному Президентом Франції Ніколя Саркозі. Висновок такий: нам нічого не треба міняти у нашій позиції. Якщо у Вас є якась інша оцінка цих трагічних подій, було б цікаво її почути", - йдеться у відповіді.

"По-друге, мені незрозумілі Ваші закиди стосовно начебто неконституційності законів, ухвалених Верховною Радою України 2 вересня 2008 року. Мушу Вас проінформувати, що всі ці закони цілком конституційні. Більше того, ухвалення саме цих законів міститься у Ваших передвиборчих обіцянках як кандидата в президента України у 2004 році", - нагадує Тимошенко.

"Якщо ж, на Вашу думку, деякі положення цих законів не відповідають Основному закону України, то Ви, як президент України, маєте повне право звернутися до Конституційного Суду і оскаржити ті положення, які Ви вважаєте неконституційними, у встановленому законом порядку, а не виходити з коаліції демократичних сил, руйнуючи майбутнє України", - наголосила вона.

Окрім того, Тимошенко додає: "Коли б я думала не про державні інтереси, а лише про наступну президентську кампанію, як це робите Ви, я теж могла б висунути Вам сотню ультиматумів".

Серед них прем’єр назвала, зокрема, вимогу вибачитися перед нею та урядом "за абсурдні звинувачення у державній зраді і різноманітні Ваші фантазії стосовно "кремлівських сценаріїв".

"Повернути до коаліції демократичних сил депутатів-біженців – Рибакова та Бута, які виведені зі складу коаліції за прямою вказівкою керівника Вашого секретаріату і за погодженням з Вами; зняти Вашу блокаду в Верховній Раді України на всі реформаторські законодавчі ініціативи уряду; скасувати укази, якими були заблоковані всі постанови та ініціативи Кабінету міністрів щодо наповнення Державного бюджету, проведення чесної приватизації, антиінфляційних та антикорупційних заходів", - перераховує можливі вимоги Тимошенко.

"Однак, Вікторе Андрійовичу, я Вам не ставлю жодних ультиматумів, позаяк знаю, що природу деяких людей змінити неможливо. Я, все ж, закликаю Вас повернутися до коаліції демократичних сил, якщо Україна значить для Вас більше, ніж президентські вибори", - додає прем’єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування