ЦВК ПРИЗУПИНИЛА ОРГАНІЗАЦІЮ ВИБОРІВ

Субота, 11 жовтня 2008, 14:27

ЦВК виконуватиме ухвалу Окружного адміністративного суду Києва про заборону на здійснення будь-яких дій по організації позачергових парламентських виборів.

Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

"Є документ, який називається ухвала Окружного адміністративного суду, і цим документом ЦВК зобов'язана утриматися він здійснення яких-небудь дій на виконання вимог закону про вибори народних депутатів України. Тому ніхто сьогодні в ЦВК, звичайно, не порушуватиме Конституцію і закони", - заявив Магера.

Магера повідомив, що в суботу не було і не буде засідання ЦВК. "Була нарада членів ЦВК, на якій члени комісії в колегіальному режимі ознайомилися з текстом даної ухвали Окружного адміністративного суду", - повідомила заступник глави ЦВК.

За його словами, дана ухвала датована 10 жовтня і під нею стоїть підпис судді Володимира Келеберди.

При цьому Магера підкреслив, що ЦВК поки не ухвалювала жодного рішення по організації й підготовці проведення позачергових виборів.

Разом з тим заступник глави ЦВК не виключає, що затримка з організацією виборчого процесу може привести до зриву термінів виконання заходів, передбачених законом. Зокрема, за його словами, в суботу закінчується останній день, коли ЦВК повинна визначити норму представництва від фракцій, які були в поточному скликанні Верховної Ради, в окружних виборчих комісіях.

"У зв'язку з появою ухвали суду, яка зареєстрована в ЦВК, комісія не може розглянути на своєму засіданні це питання і ухвалити рішення", - підкреслив Магера.

"Якщо дана судова ухвала буде відмінена, то, безумовно, виборчий процес поновиться, і ЦВК займатиметься питаннями виборчого процесу. Поки така ухвала є діючою, безумовно, ЦВК не може виконувати повноваження, які покладені на неї законом про вибори народних депутатів", - підкреслив заступник глави комісії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування