Тимошенко похвалилася перемогою в Москві й з'їхала з Медведчука

Неділя, 12 жовтня 2008, 21:22

Прем’єр Юлія Тимошенко вважає перемогою України домовленості в газовій сфері, досягнуті під час її останнього візиту до Москви.

Про це вона заявила в інтерв’ю телеканалу "Інтер", коментуючи закид щодо відсутності конкретної ціни на газ на 2009 рік.

За словами Тимошенко, Російська Федерація збиралася підвищити для України ціну з 1 січня 2009 року до 500 доларів за тисячу кубометрів, тоді як зараз вона становить 179. Прем’єр назвала це ціновим стресом.

"Саме тому мій останній візит до Москви був присвячений тому, щоб домовитися про інше ставлення до України. І ми отримали і підписали з прем’єр-міністром Росії Путіним прекрасний документ, в якому я домовилась з ним не шоково піднімати ціну з 1 січня 2009 року зразу 500 доларів, а що ціна буде підвищуватися поступово, пропорційно протягом 3 років", - зазначила Тимошенко.

"Я вважаю це абсолютною перемогою України і буду сподіватися, що ціна на 2009 рік трошечки підвищиться", - додала вона.

Коментуючи припущення, що вона оглядалася на реакцію Москви в своїй позиції по Грузії, Тимошенко зазначила, що "в 21 ст. використовувати такі речі як рука Москви, вуха Москва, ноги Москви можуть тільки політики абсолютно дріб’язкові". За її словами, з усіма сусідами треба будувати дружні стосунки, відстоюючи при цьому національні інтереси.

Разом з тим, Тимошенко не відповіла на питання, коли вона востаннє бачилася з екс-главою адміністрації президента Віктором Медведчуком. "Я думаю, що ми час вичерпали. Прекрасне інтерв’ю було. Ми обговорили всі важливі теми", - сказала вона на це питання.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування