Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ЮЩЕНКО ЛІКВІДУВАВ СУД, ЯКИЙ СКАСУВАВ ВИБОРИ

Понеділок, 13 жовтня 2008, 21:15

Президент Віктор Ющенко своїм указом ліквідував Окружний адміністративний суд міста Києва, який нещодавно виніс ухвалу про призупинення указу президента про дострокові парламентські вибори.

Про це йдеться в указі Ющенка про "Питання мережі та кількісного складу суддів адміністративних судів України", розміщеному на його сайті.

Таке рішення Ющенко обґрунтовує пунктом 23 частини першої статті 106 Конституції та частинами першою - четвертою статті 20, частиною другої статті 21 закону про судоустрій.

Крім того, Ющенко постановляє утворити з 14 жовтня 2008 року:

Центральний окружний адміністративний суд міста Києва у кількості 37 суддів;

Лівобережний окружний адміністративний суд міста Києва у кількості 22 суддів.

Цей указ набирає чинності з дня опублікування.

Як відомо, БЮТ оскаржив в Окружному адміністративному суді Києва указ про дострокові парламентські вибори. Водночас секретаріат президента подав апеляцію на це рішення до Київського адміністративного апеляційного суду.

Засідання суду у понеділок супроводжувалося блокадами суддів з боку депутатів БЮТ, які, в свою чергу заявляли про тиск на суддів збоку озброєних співробітників СБУ.

У свою чергу керівник прес-служби СБУ Марина Остапенко в ефірі 5 каналу спростувала присутність озброєних людей з СБУ.

"Ці дві людини є представниками спецпідрозділу "Альфа", який виконує функцію охорони керівника суду на його заяву про те, що депутати від БЮТ погрожували цьому судді застосуванням фізичної сили. Ці два представники СБУ є особистими охоронцями керівника суду і перебувають вони там без зброї", - сказала вона.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування