Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сепаратизмом і Балогою займатиметься СБУ і Медведько?

Понеділок, 27 жовтня 2008, 15:34

БЮТ звертається до СБУ та Генпрокуратури з вимогою негайно перевірити можливу причетність глави секретаріату президента Віктора Балоги до фінансування осіб, які видають себе за русинський рух та ухвалюють резолюції з сепаратистськими погрозами.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби БЮТ, поширеному в понеділок.

"В БЮТі вважають, що СБУ має проаналізувати та обрубати не лише київські, але й закордонні зв’язки отця Димитрія Сидора, який проголошує себе лідером так званого русинського руху", - наголошується в повідоленні.

Підставою для розслідування мають стати "непоодинокі публікації у засобах масової інформації, в яких достатньо авторитетні журналісти повідомляють про те, що політичні та бізнесові партнери Віктора Балоги надають фінансову допомогу рухові підкарпатських русинів".

"За оперетковим "конгресом" та його розрахованими на дешеву рекламу "рішеннями" стоять тим не менш достатньо потужні спонсори, які намагаються розіграти русинську картку у своїй боротьбі за владу", - додається в документі.

"Але посягання, навіть далеке від реалізації, на державну цілісність України - той антидержавний злочин, за який мають понести покарання не лише виконавці, але і його організатори та покровителі, які, зазнаючи фіаско в Києві, мріють покерувати т. зв. Підкарпатською Руссю, або принаймні розіграти русистську карту в гіпотетичній передвиборчій кампанії. Подібні провокації треба придушувати в самому зародку", - наголошує БЮТ.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування