Янукович: Ющенко двічі мені дзвонив і просив не виганяти Яценюка

Четвер, 13 листопада 2008, 11:48

Президент Віктор Ющенко двічі телефонував лідеру Партії регіонів Віктору Януковичу з проханням не ставити питання про відставку Арсенія Яценюка з посади голови Верховної Ради.

Про це заявив Янукович у відповідь на прохання журналістів прокоментувати слова віце-спікера Миколи Томенка про те, що звільнення Яценюка відбулося в результаті домовленостей Януковича та Ющенка.

"Для мене нема різниці – Томенко, Тимошенко чи Ющенко. Вони всі – члени однієї команди. Однієї коаліції. Вони всі – наші опоненти", - цитує слова Януковича прес-служба "Регіонів".

"Так, мені дзвонив президент Ющенко з Варшави – два рази. І просив не ставити питання про звільнення Арсенія Яценюка з посади голови Верховної Ради", - зазначив він.

За словами Януковича, він відмовив президенту: "В умовах, коли в парламенті нема більшості – Арсеній Яценюк реально не здатний ефективно організувати роботу Верховної Ради".

"І до тієї економічної кризи, яку створив в країні уряд Тимошенко, додається ще неефективна робота парламенту. А це ще більше погіршує загальну ситуацію", - пояснив він.

"Яценюк написав заяву про свою відставку після того, як остаточно розвалилася помаранчева коаліція. І він вчинив чесно", - зазначив Янукович.

"Фактично Яценюк зняв з себе відповідальність за неефективну роботу парламенту. А далі... Чи то президент, чи то прем'єр-міністр підказали йому залишитися. І Арсеній Петрович залишився – в ролі підтанцьовки для президента чи прем'єр-міністра", - продовжив він.

"Ми як опозиція не маємо наміру танцювати під музику влади", - наголосив Янукович, додавши, що Партія регіонів розуміє проблематичність формування будь-якого формату більшості у нинішньому парламенті.

"У нас є 222 голоси – це Партія регіонів, Блок Литвина і комуністи. Це основа. Хто ще з депутатів до нас приєднається – покаже час. Але я переконаний – така більшість зможе об'єднатися навколо виборів нового голови Верховної Ради", - заявив Янукович.

"Серед кандидатів ми розглядаємо сьогодні Олександра Лавриновича, Володимира Литвина, Адама Мартинюка, Івана Плюща", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...