Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НУНС не буде з Тимошенко і Януковичем, які борються за симпатії Кремля

Субота, 29 листопада 2008, 11:35

"Наша Україна" не бачить можливості своєї участі у створенні коаліції в діючому парламенті.

Це випливає з промови лідера НСНУ В’ячеслава Кириленка, виголошеної на з'їзді партії в суботу.

"Сьогодні багато хто хоче впрягти "Нашу Україну" у свого воза й на наших спинах здобути чи втримати владу, не змінюючи при цьому згубної суті постколоніальної, провінційної, популістської політики. Це марна справа", - заявив він.

"Ми можемо співпрацювати лише на рівних і лише з тими силами, які підтримують або принаймні розуміють наші ідеологічні принципи. На жаль, сьогодні такого розуміння ми не бачимо серед ключових парламентських гравців", - сказав Кириленко.

За його словами, "сьогодні всі, хто мріє про крісла й портфелі, говорить про створення коаліції".

"Тимошенко і Янукович борються за симпатії Кремля. Ми з вами, на чолі з президентом Ющенком, боремося за Україну", - додав також Кириленко.

"Ми не можемо об’єднуватися з регіоналами й комуністами, бо ці сили мають цінності й цілі, діаметрально протилежні нашим, бо їхня мета – повернути Україну до стану московської провінції. Наші ж колишні партнери з БЮТ використали нашу відданість національній ідеї і волю до системних реформ виключно для захоплення влади. І тому між нами категорично не вистачає довіри", - констатував він.

За його словами, "створення у вересні прокремлівської більшості в складі БЮТ і Партії Регіонів" є яскравим прикладом авантюрних і змовницьких дій.

"На жаль, механізми ревізованої Конституції не створюють жодних перешкод для таких кульбітів. І сьогодні, намагаючись втягнути нас у дискусії про коаліцію, Тимошенко знову готує об’єднання з Януковичем", - заявив Кириленко.

"Головна причина того, що "Нашу Україну" з усіх боків звинувачують в усіх політичних і економічних бідах, полягає в нашій інакшості. Для нас проблема не в тому, хто які портфелі збереже чи отримає", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування