Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко збирається усунути Стельмаха в обхід Ющенка

Субота, 20 грудня 2008, 15:36

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що фракція БЮТ наполягатиме на звільненні Володимира Стельмаха з посади голови Національного банку парламентом без відповідного подання президента Віктора Ющенка.

Про це Тимошенко заявила в суботу на брифінгу в Кабінеті міністрів, повідомляє УНІАН.

"Я впевнена у тому, що Ющенко співучасників всієї цієї операції (спекулятивної девальвації гривні) так просто не здасть, тому вони є його командою для таких надзвичайних питань в Україні, як знищення фінансової стабільності, економічної стабільності і, по суті, політичної стабільності", - зазначила вона.

"Саме тому я підніматиму питання, щоб наступного тижня по готовності ТСК Верховної Ради доповісти ми наполягали, щоб питання про звільнення Стельмаха було поставлене без подання президента", - сказала Тимошенко.

Водночас, на її думку, в тому випадку, якщо президент сам не направить до парламенту подання про звільнення Стельмаха, це буде свідоцтвом того, що це "одне угруповання".

Крім того, прем’єр повідомила, що одночасно із звільненням Стельмаха з посади голови Нацбанку уряд має намір підготувати законопроект, який позбавить НБУ права здійснювати непрозорі процедури на валютному ринку, в системі рефінансування і в системі комунікацій з національною банківською системою.

"Зараз такий законопроект перебуває практично в стані готовності. Сьогодні ми ще до кінця дня працюватимемо. І я сподіваюся, що у понеділок або вівторок можемо внести цей законопроект у парламент", - повідомила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування