УКРАЇНА ПІДПИСАЛА ГАЗОВИЙ ПРОТОКОЛ БЕЗ ЗАСТЕРЕЖЕНЬ

Понеділок, 12 січня 2009, 09:25

Українська сторона підписала "Правила моніторингу транзиту природного газу через Україну" без жодних зауважень.

Про це УНІАН повідомили в управлінні інформації ВАТ "Газпром".

"Делегація ВАТ "Газпром" провела сьогодні вранці переговори в Києві. За підсумками переговорів українська сторона підписала "Правила моніторингу транзиту природного газу через Україну" без жодних зауважень", - сказано в повідомленні.

Як відомо, у ніч з 10 на 11 січня Україна підписала протокол про допуск експертів до національної газотранспортної системи.

11 січня президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що Росія не визнає підписаний Україною протокол про транзит російського газу.

Того ж дня прем’єр-міністр РФ Володимир Путін пояснив своєму чеському колезі Міреку Тополанеку, що Росія не сприймає українську декларацію до протоколу.

В ході телефонної розмови він заявив, що український додаток до протоколу з російською стороною не обговорювався, перекручує саму суть документа про міжнародний контроль за транзитом російського газу через територію України, а також обтяжує існуючу проблему питаннями, які не мають до неї жодного відношення.

У зв’язку з цим Путін запропонував направити уряду Росії протокол, підписаний представниками України без будь-яких доповнень і зауважень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування