Родина Балоги відмовилася від замку "Паланок"

П'ятниця, 30 січня 2009, 16:46

Засновники ТОВ "Високий замок" відмовляються від оренди приміщень замку "Паланку", в якому планували організувати туристично-готельний комплекс.

Про це йдеться у заяві орендарів до Мукачівської міськради, повідомляє "ЗІК".

"З прикрістю мусимо повідомити, що через обставини, які склалися після нашої перемоги у конкурсі на оренду окремих приміщень замку "Паланок" з тим, щоб відреставрувати їх і збудувати туристично-готельний комплекс із створенням більше 45 робочих місць, мусимо відмовитися від орендних відносин", - заявляють орендарі.

Своє рішення вони пояснюють тим, що київські високопосадовці, зокрема, Геннадій Москаль, віце-прем'єр Микола Томенко, міністр МВС Юрій Луценко та інші "влаштували справжній інформаційний терор".

"Переслідуючи свої вузькопартійні інтереси й прагнучи нашкодити своїм політичним опонентам, вони не зупиняються перед тим, щоб завдати шкоди загальнодержавним інтересам", - заявляють орендарі.

Вони запевняють, що "перевірка прокуратурою, ініційована Кабінетом міністрів, не знайшла жодних порушень законодавства при проведенні конкурсу, і його результати не були оскаржені в судовому порядку".

"Нагнітання політичної ситуації довкола цього проекту унеможливлює нашу подальшу роботу з реконструкції і будівництву в замку "Паланок", - заявляють в ТОВ "Високий замок".

У зв'язку з відмовою засновників "Високого замку" орендувати замок "Паланок" міський голова Мукачева Золтан Ленд'єл звернувся з листом до Кабміну та депутатів Верховної Ради.

Він заявляє, що внаслідок "шаленої вакханалії" Москаля Мукачеве "втратило інвестора, підірвано інвестиційний імідж міста".

Ленд'єл заявив, що Мукачівській міськраді доведеться задовольнити заяву "Високого замку" і оголосити новий конкурс.

"Тому просимо вас спільно з бізнесовими структурами, що будуть зацікавлені в реалізації цього проекту, взяти участь у конкурсі на право оренди окремих приміщень замку "Паланок", - додав голова міськради.

Як відомо, засновниками ТОВ "Високий замок" є, зокрема, Оксана Балога (дружина глави секретаріату президента Віктора Балоги), Марина Петьовка (дружина двоюрідного брата Балоги Василя Петьовки).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування