У Ющенка вже порахували, що Янукович обскакав Тимошенко на 10%

Четвер, 5 лютого 2009, 13:12

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович і прем'єр Юлія Тимошенко вийшли б у другий тур президентських виборів, якби вибори відбулися найближчої неділі.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Національним інститутом стратегічних досліджень, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так, якби вибори відбулися найближчої неділі, то 23,2% опитаних проголосували б за Януковича, 12,9% - за Тимошенко.

Крім того, 9,9% віддали б свої голоси за екс-спікера Арсенія Яценюка, 8,7% - за президента Віктора Ющенка, 6% - спікера Володимира Литвина, 3,6% - за лідера Компартії Петра Симоненка, 1% - за лідера Соцпартії Олександра Мороза.

Крім того, 4,5% назвали іншого кандидата, 14,4% - проти всіх, 15,8% не змогли відповісти на це питання.

Аналізуючи результати дослідження, директор інституту Юрій Рубан підкреслив, що рейтинг підтримки Тимошенко останнім часом активно падає.

Крім того, за його словами, великі шанси є у Яценюка.

"На заході України Арсеній Петрович (Яценюк) вже майже розполовинив голоси Юлії Володимирівни, на заході він активно набирає голоси", - сказав Рубан.

"Це робить його дуже активним конкурентом", - вважає експерт.

Крім того, опитування показало, що якби найближчої неділі пройшли вибори до Верховної Ради, то 23,6% опитаних проголосували б за Партію регіонів, 12,7% - за БЮТ.

9,6% проголосували за Блок Яценюка, 6,4% - за Блок Литвина, 5,3% - за "Нашу Україну".

При цьому 5,4% віддали б свої голоси за КПУ, 3,6% - за Всеукраїнське об'єднання "Свобода", 15,7% не підтримали б жодну з партій чи блоків, 11,1% опитаних не змогли відповісти на це запитання і 6,6% проголосували б за іншу партію.

Опитування проводилося з 22 січня по 3 лютого.

Як відомо, Національний інститут стратегічних досліджень, утворений указом президента, є базовою науково-дослідною установою аналітико-прогнозного супроводження діяльності президента України.

Експерти неодноразового висловлювалися про те, що команда президента ставить на Яценюка у боротьбі з командою Тимошенко.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News