Клюєв розповів, чому "заглох" проект ПРіБЮТ

Понеділок, 2 березня 2009, 09:47

У Партії регіонів і БЮТ були принципово різні позиції з низки запропонованих змін до Конституції, через що не вдалося створити широку коаліцію в кінці минулого року.

Про це розповів в ефірі телеканалу TBі "регіонал" Андрій Клюєв, повідомляє прес-служба каналу.

"Ми не узгодили цілу низку принципових положень нової Конституції ... Представники БЮТ наполягали, щоб виборче законодавство включити в тіло Конституції. Крім цього пропонувалася система (парламентських) виборів двотурова. Тобто пропонувалося, щоб у другий тур виходили дві партії, які взяли перше і друге місце, і партія, яка отримала перше місце у другому турі, вона автоматично має 226 голосів у парламенті", - розповів він.

Клюєв уточнив, що Партія регіонів проти внесення таких норм, оскільки вони неконституційні, "а по-друге, це обмеження демократії в державі".

Однією з причин нерезультативних переговорів Партії регіонів і БЮТ у грудні минулого року Клюєв назвав і те, що "не визріла ще ситуація", "частина представників обох політичних сил ще не зрозуміли, що вихід з кризи і створення стабільної держави можливі за широкої коаліції".

"Але чим більше часу проходить, тим очевидніше, що до цього ми все-таки прийдемо", - вважає він.

Клюєв також підкреслив, що зараз переговори між БЮТ і Партією регіонів не ведуться, останній раунд завершено на початку грудня минулого року.

"Зараз ми обмінюємося консультаціями на рівні керівників партій. Не більше того", - зазначив він.

Депутат не виключає того, що в разі перемоги Віктора Януковича на президентських виборах буде ухвалено рішення про створення коаліції з БЮТ.

Щодо варіанту, коли в президентській кампанії перемагає Юлія Тимошенко, "регіонал" зазначив:

"Все одно без Партії регіонів і Юлія Володимирівна не зможе працювати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування