У МЗС вважають, що "Східне партнерство" більше треба ЄС, ніж Україні

Середа, 25 березня 2009, 16:34

Ключовою подією в рамках ініціативи "Східне партнерство" буде проведення запланованого на 7 травня 2009 року інавгураційного саміту.

Про це під час засідання прес-клубу Міністерства закордонних справ заявив директор департаменту ЄС МЗС Павло Клімкін, повідомляє УНІАН.

За його словами, Україна готова брати участь "в імплементації "Східного партнерства" там, де це сприяє нашому курсу на європейську інтеграцію".

Клімкін додав, що "Східне партнерство" на сьогодні ЄС потрібно, може, навіть більше, ніж Україні".

Він зазначив, що ЄС "чітко розуміє, що європейська політика сусідства в багатьох аспектах не спрацьовує" і тому ЄС потрібна нова політика, яка буде мати нові механізми - більш ефективні для наближення країн, які є "сусідами Європи".

Клімкін висловив сподівання, що коли головуватиме Швеція в ЄС (нині головує Чехія), яка є ініціатором ідеї "Східне партнерство", то "наші шведські друзі зроблять достатньо багато для того, щоб надати ідеям, які нам особливо подобаються в рамках "Східного партнерства", особливого поштовху".

Він зазначив, що в рішенні Європейської Ради стосовно "Східного партнерства" від 19-20 березня цього року є "послаблення амбітності" щодо запровадження безвізового режиму.

У той же час Клімкін додав, що "для України це не критично, бо Україна вже знаходиться в стадії безвізового діалогу з ЄС".

За його словами, це може призвести до зменшення привабливості "Східного партнерства" для інших країн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування