Грузія побоюється агресії російських кораблів із Севастополя

П'ятниця, 10 квітня 2009, 18:53

Глава МЗС Грузії Григол Вашадзе побоюється "чергової агресії" з боку Росії.

Міністр заявив у п'ятницю журналістам, що, за наявною в нього інформацією, "три десантних кораблі вийшли з Севастополя в напрямку Абхазії, і ще три десантних кораблі готуються до виходу", передає Інтерфакс.

За його словами, у Тбілісі стривожені тим, що "зростає російський військовий контингент на окупованих територіях, особливо в Гальському районі".

Глава МЗС підкреслив, що грузинська сторона стурбована подібними діями з боку Росії, і "це знову підтверджує наші побоювання, що Росія ні хвилини не замислювалася про припинення агресії проти Грузії".

У свою чергу, держміністр Грузії з питань реінтеграції Темур Якобашвілі заявив у п'ятницю журналістам, що "Росія чекає розвитку ситуації в Грузії". На його думку, якщо ситуація усередині Грузії дестабілізується, "Росія може скористатися цим".

Як повідомили "Українській правді" експерти з військово-морської проблематики, наближені до командування ВМС України, дійсно три російських кораблі вийшли із Севастополя.

За іншою інформацією, звідти вийшли 4 кораблі, які наразі знаходяться в районі Туапсе, що недалеко від Абхазії.

Ще на суботу подано заявку на 21 корабель, які знаходяться в годинній готовності. Серед них три ракетних катери.

За словами експерта, офіційно було повідомлено, що кораблі вийшли на планові навчання.

У той же час співрозмовник повідомив, що днями грузинська берегова охорона затримала російське комерційне транспортне судно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...