Заступник гепрокурора: СБУ слухає всіх неугодних політиків

Вівторок, 14 квітня 2009, 08:15

Заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін впевнений, що Служба безпеки України "займається незаконної прослушкою провідних політиків країни".

Про це він сказав у понеділок в інтерв'ю Комсомольській правді.

"СБУ в режимі онлайн слухає всіх неугодних владі політиків. Слухають по сфальсифікованим справах і документам, а деяких - взагалі без санкцій", - зазначив заступник генпрокурора.

"Можу застерегти шановних політиків: майте на увазі, вас прослуховують, а у ваших спальнях часом стоять відеокамери. І як потім будуть використовувати ці фільми, ви не можете собі уявити. А вибори незабаром! Висновок простий!", - заявив Кузьмін.

Він зазначив, що є потерпілим у справі про прослушку.

"Слухало мене за сфальсифікованими матеріалами Головне управління К, яким керує заступник голови СБУ Тиберій Дурдинець. Прокурорська перевірка за моєю заявою встановила, що у відношенні мене незаконно завели так звану "СКП" - "Справу контррозвідувальної перевірки", - сказав Кузьмін.

"Справа в тому, що, на думку підрозділу Дурдинця, я працюю із секретними документами поза режимною установою, вдома, в ресторані. А з огляду на те, що я спілкуюся з різними людьми, у тому числі з іноземцями, - мене підозрюють у шпигунстві", - розповів заступник генпрокурора.

"Але я не є носієм секретів! Мій допуск до секретних документів закінчився ще в 2006 році, а нового я не одержував - і просто фізично не міг нічого секретного виносити з роботи, тому що не маю до цього ніякого відношення", - зазначив Кузьмін.

Він впевнений, що "була команда "слухати заступника генпрокурора Кузьміна".

"Після того як все це виявили, була заведена кримінальна справа по факту втручання в моє особисте життя та почалося розслідування цього злочину", - розповів він.

"Голова Київського апеляційного суду незаконно міняє підсудність і відправляє справу у Святошинський суд Києва. Той після розгляду - знову в Апеляційний. Той знову у Святошинський - і так протягом місяця", - зазначив Кузьмін.

"Голова Апеляційного суду розумів, що робить. Він знає, що, у випадку розслідування моєї справи, по ланцюжку почнуть вилучати справи по інших політиках, санкції на прослушку яких він давав. От слідство і блокується", - впевнений заступник генпрокурора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування