Українці щороку переплачують за ліки мільярд доларів

Вівторок, 28 квітня 2009, 16:58

Населення України щорічно переплачує 1 млрд. доларів через необґрунтовано завищені ціни на ліки.

Про це заявила заступник генпрокурора Тетяна Корнякова після завершення розширеного засідання колегії Генпрокуратури у вівторок, повідомляє УНІАН.

За її словами, Генпрокуратура обіцяє посилити контроль за роботою Державної інспекції з контролю за цінами, яка має припиняти необґрунтоване підвищення вартості ліків.

"Будемо жорстко контролювати Держінспекцію з цін, і будемо вимагати, щоб вони робили перевірки і притягали до відповідальності всіх тих, хто порушує цінову політику в Україні", - сказала Корнякова.

Також заступник генпрокурора зауважила, що за підсумками засідання колегії Генпрокуратура направить до Міністерства охорони здоров'я та Міністерства фінансів подання з вимогами усунути порушення у контролі за ввезенням ліків до України.

Разом з тим Корнякова зауважила, що Генпрокуратура очікує від Антимонопольного комітету завершення перевірки 15 оптових фірм, які займаються ввезенням в Україну ліків.

Заступник генпрокурора зауважила, що 90% імпортних ліків не оподатковуються, а на більшість ввезених партій немає сертифікатів походження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News