Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

НІМЦІ НЕ ЗНАЙШЛИ ПРОТИ ЛУЦЕНКА ДОСТАТНІХ ДОКАЗІВ

Понеділок, 18 травня 2009, 12:05

Прокуратура при земельному суді міста Франкфурт-на-Майні відмовила в проведенні попереднього розслідування щодо Юрія Луценка, оскільки не знайшла достатніх підстав і доказів для цього.

Це випливає з листа адвоката Луценка у Німеччині Геннадія Левінського, який є у розпорядженні "Української правди".

Адвокат посилається на статтю 170 Кримінально-процесуального кодексу Німеччини, на підставі чого прокуратура відмовила у проведенні попереднього розслідування стосовно Луценка.

За цією статтею, прокуратура припиняє/призупиняє провадження у справі, якщо у результаті розслідування не має достатніх підстав для пред’явлення обвинувачення.

Наприклад, мова йде про випадки, коли щодо підозрюваного неможливо розслідувати або недостатньо доказів, щоб винести вирок.

"Припинення" не є остаточним. Розслідування може бути поновлено, якщо, наприклад, з'являться нові докази.

За Кримінально-процесуальним кодексом Німеччини, прокуратура складає обвинувальний висновок і направляє його до суду, який приймає рішення про відкриття провадження. У випадку з Луценком до цього не дійшло.

Переклад листа

Панові
Юрію Луценку
Міністерство внутрішніх справ України

Адвоката Геннадія Левінського
зареєстрованого перекладача російської та української мови

Юрій Луценко
Інцидент у аеропорту м. Франкфурт-на –Майні, 4.05.2009

Шановний пане Луценку!

Щодо вказаного вище приводу повідомляю Вас про те, що прокуратура при земельному суді міста Франкфурт-на-Майні після вивчення змістовних та правових питань відповідно до абзацу 2 § 152, § 170 Кримінально-процесуального кодексу Німеччини рішенням від 14 травня 2009 року відмовила у проведенні попереднього розслідування стосовно вас.

Відповідне рішення, підписане прокурором Клауде, мені представлене. Про нього буде повідомлено генеральне консульство України у Франкфурті-на-Майні.

Стосовно вашого сина Олександра прокуратура міста Франкфурт-на-Майні 14 травня припинила проведення попереднього розслідування. Це підтвердив у телефонній розмові прокурор Клауде.

Готовий відповісти на Ваші запитання з вказаного приводу.

З повагою
Адвокат Левінський

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування