Путін вичитав, що Росія сама розбереться з Малоросією

Неділя, 24 травня 2009, 17:51

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін під час відвідування в неділю цвинтаря Донського монастиря, де похований генерал Антон Денікін, нагадав про його слова щодо неприпустимості втручання у відносини між Росією та Україною.

Розмовляючи з журналістами, Путін поцікавився, чи читали вони щоденники Денікіна. Ті відповіли, що "здається, ні", але пообіцяли прочитати.

"Обов'язково прочитайте! Там у нього є міркування про велику та малу Росію, Україну. Він каже, що нікому не повинно бути дозволено втручатися у відносини між нами, це завжди було справою самої Росії", - нагадав Путін.

У розмові з журналістами архімандрит Тіхон (настоятель Срітенського монастиря), який супроводжував прем'єра РФ з цвинтаря Донського монастиря, зазначив, що Путін, розмовляючи з ним, розповів, що читання щоденників Денікіна повністю змінило його ставлення до цього генерала, змінило "бачення Денікіна в історії".

"Путін згадав, як він читав мемуари Денікіна, в яких той каже, що при всій своїй нетерпимості ставлення до радянської влади навіть думати про розчленування Росії - це вже злочин", - розповів Тіхон.

"Однією з головних думок праць та політичної діяльності Денікіна було недопущення розчленовування Росії, особливо коли мова йде про малоросійську землю - Україну", - згадав слова прем'єра архімандрит.

"Злочин, це якщо хтось тільки починає говорити про поділ Росії та України, навіть коли про це говорять учасники білого руху або іноземці", - сказав Путін, згадуючи мемуари Денікіна.

"До таких ідей генерал був абсолютно нетерпимий", - додав прем'єр у розмові з Тіхоном.

Він також згадав, що саме генерал ввів такий термін як "балканізація Росії" - ті геополітичні тенденції, які, як він пророкував, з'являться після революції і Великої Вітчизняної війни.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування