Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ розслідує справу по Голодомору як кримінальну

Понеділок, 29 червня 2009, 10:24

Справа за фактом вчинення геноциду в Україні 1932-1933 років, порушена Службою безпеки України, розглядатиметься українським судом, це може бути Київський апеляційний суд.

Про це заявив у неділю під час брифінгу у Львові голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко і зазначив, що справа про геноцид українців буде передана до суду, як тільки слідчі зберуть достатню доказову базу.

Керівник СБУ наголосив на тому, що справа за фактом Голодомору 1932-33 років "розслідується виключно, як кримінальна".

"Справа, яка розслідується - не політична, а кримінальна. Тисячі свідоцтв простих людей, документи дають підстави для упевненості, що розслідування цієї кримінальної справи буде завершено без втручання політичних сил", - сказав він.

"На даний час, у 17 областях України працюють слідчі СБУ, які проводять спеціальні демографічні та економічні експертизи становища України, а також вивезених архівів з України, які вивозилися в Москву або Казахстан", - зазначив Наливайченко.

Глава СБУ також заявив, що вважає розслідування цієї справи невідворотним процесом.

Як відомо, 22 травня, СБУ після розслідування обставин трагедії спільно з Генпрокуратурою та Інститутом національної пам`яті, керуючись міжнародними конвенціями з прав людини, порушила кримінальну справу за фактом вчинення геноциду в Україні в 1932-1933 роках, тобто за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 442 Кримінального Кодексу України.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування