Тимошенко: Ми – команда Саламандр, яка загартовується у вогні

Вівторок, 14 липня 2009, 13:09

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що всі кредити і запозичення, які робить її уряд, сприяють виходу економіки з кризи.

Про це вона сказала на святкуванні 10-річчя "Батьківщини" у вівторок.

"Коли я була нещодавно у Київській області, до мене підійшла маленька жіночка і плаче: "Що ж ви робите, ви запозичаєте гроші, які потім будуть віддавати наші онуки і правнуки". Це те, що сьогодні нав’язано через спеціальні інформаційні технології", - сказала Тимошенко.

При цьому вона зазначила, що цим шляхом йдуть усі країни Європи.

"Подивіться на будь-яку країну Європи – 5-7% дефіциту бюджету – це золота середня норма, щоб утримати економіку країни і реальний сектор. Згадайте бізнес. Коли бізнес запозичає гроші, він що, себе знищує? Ні. Він дає собі нове життя. За ці гроші він будує нові потужності, нові бізнес-проекти. Через запозичення і кредити він відроджується і примножує свої капітали. Так сьогодні робить і держава", - сказала Тимошенко.

"Головне – не проїдати той дефіцит у бюджеті, і ми його як країна не проїдаємо. Ми створили стабілізаційний фонд, який фінансує всі критичні галузі економіки. Він і є тим масштабним антикризовим проектом, який буде витягувати країну з кризи", - додала вона.

Під час свого виступу Тимошенко згадала песимістичні прогнози розвитку економіку від секретаріату президента. Зокрема, на екрані монітору за спиною прем’єра були продемонстровані синхрони президента Віктора Ющенка, який у жовтні минулого року прогнозував дефолт.

"Усього того, що вони пророчили, просто не сталося. Тому що наша команда була потужною, креативною, інтелектуальною і дієвою", - сказала вона.

"Вони думали, що коли вони підкидають сірники у пожежу кризи і намагаються перешкоджати... Але вони не зрозуміли одного, - що ми така команда Саламандр, яка загартовується у цьому вогнищі і пожежі. Ми сьогодні сильніші за всі Спецнази, "Альфи", "Беркути" і "Морські котики" разом узяті. Тому що ми з вами – команда, яка може очі в очі, тет-а-тет протистояти кризі. І не бігти у паніці, не кидати свої заяви про звільнення з посад, не ховатися і не перекладати відповідальність", - заявила Тимошенко.

Вона також пообіцяла, що її команда подолає кризу.

"Наша команда брала і бере на себе відповідальність за кризу, і саме вона подолає цю кризу, як важко би нам не було... Ми не маємо права розслабитися ні на хвилину... Ми сьогодні не в ейфорії і не в оптимізмі, а просто у хорошій формі, у вищій ступені готовності", - сказала Тимошенко.

Вона також вважає, що її команді випало боротися з кризою у країні через те, що вона є найпотужнішою в Україні.

"Так сталося, і треба прийняти це, що наша команда під час найважкіших випробувань у світі стоїть на лідерських позиціях. Я ставила собі питання – чому саме наша команда і я як прем’єр опинилися при владі у найтяжчих кризових умовах... Я думаю, це не випадково, Господь приводить для країн у такі моменти ті команди, які можуть тримати удар, які можуть іти вперед", - сказала Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...