Тимошенко обіцяє після взяття Банкової спитати у людей, чи вона їм потрібна

Вівторок, 14 липня 2009, 13:36

Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що в разі її перемоги на президентських виборах, вона проведе референдум щодо форми правління в Україні.

Про це вона заявила на з'їзді партії Батьківщина у вівторок.

"Нам зразу після виборів доведеться перейти до реформування нашої Конституції", - заявила вона.

"Перше, що ми – зробимо, це те, що нам не дали провести в 2007 році – це всеукраїнський референдум, який поставить одне питання на голосування, якою хоче бачити народ країну: з президентською, чи парламентською формою правління?" – сказала Тимошенко.

"Президентська форма правління, значить не мусить бути ніякого прем'єра, значить мусить бути єдина команда виконавчої влади і повна відповідальність за все, що робиться", - розповіла прем’єр.

"Парламентська - це зовсім інше, це Великобританія, Японія, Німеччина... Тоді є сильний прем’єр, який обирається всенародно, сильна виконавча влада, сильне місцеве самоврядування, тоді президент має представницькі функції. Але не політичним командам визначатися, а народу України", - додала вона.

Тимошенко пообіцяла, що в разі її перемоги, зміни до конституції будуть проведені. Вона додала, що в конституції має бути "чітка структура виконавчої влади" та зміна "системи правосуддя".

"Ми хочемо в цій Конституції побачити суддів незалежними від будь-якої гілки влади, але в той же час жорстко відповідальними за прийняття будь-якого неправосудного рішення, щоб кожен суддя знав, що він буде за це відповідати не перед чиновниками, а перед громадянським суспільством", - наголосила Тимошенко.

Також вона наголосила, що згідно з проектом Конституції має бути "нова, сильна, потужна, озброєна опозиція, яка зможе контролювати владу і через свої інститути притягувати окремих чиновників до відповідальності".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування