На меморіал Голодомору вже витратили у 5 разів більше грошей, ніж планували

Середа, 22 липня 2009, 13:51

Вартість робіт зведення Меморіалу пам‘яті жертв голодоморів "Свіча пам’яті" зросла майже у 5 разів.

Про це йдеться у висновках Рахункової палати щодо перевірки ефективності використання бюджетних коштів на будівництво Меморіал, повідомляє прес-служба віце-спікера Миколи Томенка.

У висновках, зокрема, йдеться про те, що "у результаті неналежної організації Київміськдержадміністрацією виконання робіт зі спорудження, Меморіальний комплекс до цього часу залишається недобудованим та не введеним в експлуатацію".

При цьому у Рахунковій палаті зазначають, що на цю мету у 2007-2008 роках із державного бюджету було використано 133,6 млн.грн. (99,9% кошторисної вартості).

"Кошти у сумі 128,3 млн. грн., або 96%, використані з порушенням чинного законодавства та неефективно", - стверджують у Рахунковій палаті.

Крім того, у висновках сказано, що "через зволікання з початком робіт з проектування та будівництва Меморіалу, його вартість з попередньо визначеної Київською міськдержадміністрацією суми 27,5 млн.грн. зросла до 133,8 млн.грн., або майже у 5 разів".

Крім того, до цього часу жодним нормативно-правовим актом залишається неврегульованим питання підпорядкування І-ї черги Меморіалу після введення його в експлуатацію, не визначений майбутній власник відведеної для І-ї черги будівництва земельної ділянки площею 2,2 га, яка на час будівництва перебуває в постійному користуванні комунального підприємства "Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт".

У висновку Рахункової палати також йдеться про потреби бюджетного фінансування зведення ІІ-ї черги Меморіального комплексу, а саме: у цінах 2008 року необхідна сума на будівництво ІІ-ї черги комплексу складає 472, 9 млн.грн., а потреба у додатковій земельній ділянці для спорудження державного музею становить 3,8 га.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News