Росія втручається в українські вибори - Європа

Вівторок, 11 серпня 2009, 21:08

Заяви президента Росії на адресу українського керівництва свідчать про те, що Москва намагається втручатися у вибори в Україні.

Таку думку в інтерв’ю Радіо Свобода висловив віце-президент Європарламенту Марек Сівєц.

"Це початок російського втручання у процес виборів в Україні. Гадаю, що мову імперської політики добре розпізнають у Європі", – сказав Сівєц.

На запитання, кого з кандидатів на президента України нині підтримує Кремль, Сівєц зауважив, що Росія не виявляє своїх симпатій так явно, як це було п’ять років тому. Тут європейський політик радить звернути увагу на заяви українських політиків.

"Треба уважно послухати, що говорять кандидати на президента в Україні. Я не хочу назвати імена, але це очевидно", – заявив віце-президент Європарламенту.

На думку Сівєца, нині у Євросоюзу немає підстав втручатися у російсько-український конфлікт, але Брюссель має ретельно відстежувати розвиток подій.

У свою чергу віце-прем'єр Грузії Георгій Барамідзе вважає, що Москва прагне відновити Радянський Союз і Російську Імперію.

"Росія намагається не випускати Грузію та Україну зі сфери свого впливу", - сказав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Грузинський віце-прем'єр підкреслив, що "метою політики Москви є відновлення не тільки Радянського Союзу, але й Російської Імперії, коли вона відігравала роль старшого брата, а всі інші були молодшими братами".

Разом з тим Барамідзе вважає, що на даному етапі небезпеки початку війни не існує.

"Росія намагається на тлі кризи в Україні створити внутрішню напругу й спровокувати внутрішній конфлікт", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування