Кирило вважає, що у Севастополі два флоти через "трагічні події"

Неділя, 2 серпня 2009, 12:27

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило закликав моряків російського та українського Чорноморського флотів підтримувати у відносинах один з одним мир і взаємодопомогу.

Про це він сказав, виступаючи на площі Адмірала Нахімова у Севастополі перед моряками обох флотів.

"Моя гаряча молитва була про те, щоб ніколи і ні за яких умов брати не дивилися б один на одного через приціл, щоб рука одних не піднялася проти інших, тому що ніщо не розділяє братів так, як пролита кров", - заявив він .

Патріарх зазначив, що "в результаті трагічних подій, про які ми всі знаємо, так вийшло, що тут сьогодні два флоти, а не один".

"Але в цих двох флотах служать брати - брати по вірі, спадкоємці святого рівноапостольного князя Володимира", - сказав патріарх.

Він закликав "віддавати всі сили, щоб зберігати мир і в Севастополі, і у всіх просторах історичній Русі, щоб брат ніколи не воював з братом, щоб ми усвідомили заклик бути разом, допомагати один одному навіть у найскладніших економічних обставинах, щоб у нас вистачило волі і сили духу не втрачати любові один до одного".

"Я як патріарх всієї Русі благословляю вас - і росіян, і українців, братів по вірі - на цю мирну і добру співпраці в ім'я блага народу і в ім'я збереження духовного простору Київської Русі", - сказав він.

Патріарх Кирило також побажав "процвітання місту-Герою, місту-символу" Севастополю та висловив надію, що "цей ясний заклик буде почутий усіма - і тими, хто відгукується на нього радісним биттям серця, і тими, хто зустрічає його презирливою посмішкою".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування