Західна преса лякає бойовими діями в Криму

П'ятниця, 28 серпня 2009, 12:49

Відносини між Україною і Росією зараз більш напружені, ніж будь-коли за період з розпаду СРСР.

Про це пише The New York Times, відзначаючи, що "обидві сторони вдаються до провокацій і контрзвинувачень".

"Останніми роками Україна задає тон серед республік СРСР, які намагаються перейти до стану Заходу, і Кремль, мабуть, більше не може цього терпіти", - стверджує видання.

На думку журналістів, найгостріша ворожість між Україною і Росією спостерігається в Севастополі.

"На даний момент існують побоювання, що відкритий спалах ворожнечі в Криму, за всієї мало ймовірності, може спричинити збройну конфронтацію або навіть бойові дії на кшталт російсько-грузинської війни", - зазначає видання.

"Населення Криму, яке на 60% складається з росіян, виступає за приєднання півострова до Росії. Люди стурбовані політикою українського уряду, спрямованої на використання української мови замість російської в офіційних цілях", - йдеться у статті.

Голова російської громади Криму Сергій Цеков висловив надію, що Росія підтримає кримський сепаратизм настільки ж однозначно, як і аналогічні прагнення Південної Осетії і Абхазії.

За його словами, українська центральна влада провокує кримчан і поводиться з ними, як Грузія - з абхазами й осетинами.

"Кримських сепаратистів заохочують відомі російські політики, а Кремль у публічних заявах обмежується твердженнями, що порушувати права етнічних росіян у Криму неприпустимо", - зазначає газета.

. Переклад Инопресса.ру

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування