Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ГОТУЄ ЮЩЕНКУ ПЕРЕДІЛ ГОСПОДАРСТВА

Понеділок, 31 серпня 2009, 09:40

Кабінет міністрів має намір передати собі в управління об'єкти, якими зараз керує Держуправління справами при президенті.

Про це пише газета "Дело".

Цього тижня в Криму почне роботу міжвідомча комісія з перевірки курортних комплексів, а також інших об'єктів, які закріплені за Державним управлінням справами при президенті. Таке доручення було видано урядом на останньому засіданні Кабміну.

Перевірка торкнеться усіх без винятку об'єктів Держуправління не лише в Криму, але й по всій країні і за кордоном (у Росії також розміщені кілька санаторіїв, які належать Україні), повідомив газеті урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Юрій Сухов.

Протягом трьох місяців, до початку листопада, ревізори мають перевірити не лише збереженість майна, але й незмінність форм власності рухомого і нерухомого майна Держуправління справами.

Відповідно до розпорядження Кабміну, очолить ревізію голова КРУ Микола Сивульський.

За масштабною перевіркою, ініційованою урядом, стоїть не лише прагнення встановити, яку спадщину залишить ДУС наступному президенту - уряд збирається забрати більшість об'єктів, які зараз перебувають на балансі Держуправління справами, собі, стверджує видання.

Минулої п'ятниці урядовий комітет з економічної політики розглянув проект постанови Верховної Ради "Про впорядкування використання об'єктів державної власності, які перебувають у керуванні Державного управління справами", у якій ідеться про необхідність передати керування об'єктами Держуправління справами Кабміну.

Автор проекту постанови народний депутат Геннадій Москаль пояснює, що майно загальною вартістю понад 100 млрд. грн. перебуває на балансі ДУС у порушення законів. Керування держоб’єктами, відповідно до законодавства, здійснює Кабмін, говориться в пояснювальній записці.

За даними видання, урядовий комітет у п'ятницю підтримав ухвалення постанови Москаля, який нещодавно очолив кримську міліцію. Таким чином, вже у вересні-жовтні вона може бути винесене на розгляд Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...