Тимошенко у Гданську цитувала улюбленого Есхіла

Вівторок, 1 вересня 2009, 19:58

Прем’єри Польщі та України обговорили співпрацю країн з підготовки до Євро-2012.

Дональд Туск та Юлія Тимошенко зустрілися у Гданську, повідомляє прес-служба уряду.

Прем’єр Польщі подякував Тимошенко за її участь у церемонії відзначення 70-ої річниці початку Другої світової війни та за її промову під час цього урочистого заходу.

Крім того, під час заходів у Гданську відбулося коротке спілкування прем’єра з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Європарламенту Єжи Бузеком.

У своєму виступі на церемонії, Тимошенко заявила: "Ті, хто пережив гіркоту вторгнення, окупації і поразки, могли бути сповнені образою, ненавистю та жагою помсти".

"У період після 1945 року уся Європа могла зробити крок у напрямку взаємних звинувачень та ескалації напруги. Але Європа почала шукати нову солідарність, її народи утворили потужний і могутній Європейський союз на руїнах війни", - зазначила вона.

"Ми всі повинні, як вони, докласти сміливих зусиль, щоб зрозуміти і почути один одного, а також змінити насильство та підозрілість на співчуття і почуття нашої спільної долі", - вважає прем’єр.

"Мій улюблений поет Есхіл якось писав: "Навіть уві сні біль, який не забувається, крапля за краплею лягає на серце, поки у нашому відчаї проти нашої волі не прийде розум через волю Божу", - сказала Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News