Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати налітали й набалакали на мільйон понад міру

П'ятниця, 11 вересня 2009, 10:19

Багато народних депутатів перевищили норми витрат із деяких депутатських пільг – перельотах і телефонних переговорах.

Про це пише "Дело" з посиланням на аналіз витрат депутатів за 7 місяців поточного року, проведений управлінням справами Верховної Ради.

Відповідно до аналізу, тільки перельоти і телефонні розмови депутатів "витягнули" з держбюджету понад норму близько 1 млн. грн.

За розпорядженням регламентного комітету ВР, на рік кожному депутату повинні компенсувати телефонні розмови на суму не більше 5 тис. грн.

Але, наприклад, "регіонал" Сергій Ківалов уже "проговорив" 12 тис. грн. Також у трійці "чемпіонів" із тривалості телефонних переговорів із країнами ближнього й далекого закордоння – "нунсівець" Станіслав Аржевітін і "бютівець" Сергій Осика. Вони наговорили на 9 тис. грн. кожен.

"Регіонал" Сергій Льовочкін "провисів на лінії" за вісім місяців 8 тис. грн., його соратник Юрій Бойко – на 500 грн. менше. Стільки ж – депутат від "НУ-НС" Анатолій Матвієнко.

Однак значно більші втрати бюджет поніс від авіаперельотів народних депутатів. З торішнього списку цього року в число "марнотратів" потрапили лише "нунсівці" Андрій Парубій, Олександр Клименко, Ярослав Кендзьор і "регіонал" Сергій Ківалов. Торік "чемпіоном" із польотів був Клименко: він налітав до Донецька й назад на 117 тис. грн. – цього року за 8 місяців він витратив на авіаквитки вже 69 тис. грн.

"Бютівець"-одесит Володимир Лемза з початку року злітав до Одеси і назад 53 рази при нормі 4 польоти на одного депутата. За нього ВР винна авіакомпаніям 80,5 тис. грн. Ківалов злітав на батьківщину за держрахунок 38 разів за 7 місяців – на 57 тис. грн. "Регіонал" Василь Кисельов на польоти до Криму й назад із початку року витратив 71 тис. грн.

Парубій, який за весь 2008 рік налітав до Львова 65 тис. грн., за січень-липень цього року налітав ще на 70 тис. грн. Кендзьор, який літає в тому ж напрямку, має борг у 60 тис. грн. Його земляк із БЮТ Степан Курпіль також заборгував авіакомпаніям 44 тис. грн. Він пояснює, що літає в громадських цілях – їздить у свій округ у Львові.

"Регіонал" із Донецька Владислав Лук'янов теж стверджує, що літає "суто по роботі" – він налітав на 51 тис. грн.

У регламентному комітеті зазначають: через часті перельоти депутатів з'явилася заборгованість парламенту перед авіакомпаніями.

У "МАУ" суму боргу не оголошують, зазначаючи що ВР "оплачує рахунки регулярно.". А в "Аеросвіті" сказали, що з січня по липень цього року парламент заборгував 800 тис. грн.

Член регламентного комітету Валерій Камчатний стверджує, що в комітету немає можливості покарати депутатів-марнотратів – можуть лише звернутися у фракції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...