У парламенті знову взялися за сумісників

Понеділок, 14 вересня 2009, 09:35

Регламентний комітет Верховної Ради провів спеціальне засідання, присвячене проблемі депутатів-сумісників.

Про це в понеділок пише газета "Дело".

Сееред сумісників "бютівець" Костянтин Жеваго, який очолює гірничорудну компанію Ferrexpo.

Також у списку його соратник по фракції заступник міністра транспорту Борис Шиянов, члени Блоку Литвина Вадим Гривковський, який працює заступником директора підприємства "Укрзалізничпостач", і Василь Шпак, який обіймає посаду керівника НАК "Украгролізинг".

До числа сумісників нещодавно також приєднався представник "НУ-НС" Геннадій Москаль, який був призначений главою ГУ МВС Криму 19 серпня.

З п'яти депутатів, чиї справи розглянув парламентський комітет, рішення було прийнято лише щодо Москаля.

Як повідомив глава регламентного комітету "регіонал" Олександр Єфремов, він подаватиме клопотання щодо подання до суду на депутата за сумісництво.

Щодо інших порушників, за словами Єфремова, рішення відкладено в зв’язку із "проханням самих депутатів-сумісників".

Самі порушники неохоче коментують своє небажання складати повноваження депутатів. Гривковський, п'ять місяців тому написав заяву про відмову від мандата, але потім через невідомі причини відкликав його. Однак він відмовився коментувати це питання, пославшись на високу температуру.

У свою чергу Шиянов запевнив, що написав заяву про звільнення з посади заступника міністра транспорту. "Ви ж розумієте, що є питання, які вирішую не я. Думаю, мій лідер Юлія Тимошенко вирішить це питання", — розповів про свої сподівання Шиянов.

Шпак упевнений, що претензій до нього бути не повинне, оскільки він працює в "Украгролізингу" радником глави правління на громадських засадах.

Жеваго звернувся в регламентний комітет із проханням відкласти розгляд його питання про сумісництво. "Ми повернемося до цього на наступному засіданні комітету, коли нам будуть представлені всі необхідні документи", — зазначив Єфремов.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування