До приїзду Ющенка в Запоріжжя закрили російськомовні вивіски

Субота, 10 жовтня 2009, 18:38

У Запоріжжі до приїзду президента Віктора Ющенка прибрали всі написи на будинках і заборах, що дають оцінку влади, і закрили від очей вивіски російською мовою.

Як розповів представник органів місцевого самоврядування, по маршруту проходження президента були знищені всі написи, самовільно зроблені невідомими особами, які стосуються колишньої і нинішньої влади.

Крім того, напередодні візиту Ющенка в Запоріжжя були штучно закриті назви організацій і торгових центрів, виконані російською мовою. Їх завісили тканиною і поліетиленом.

Як удалося з'ясувати, це було пов'язано з вимогою прокуратури.

За даними джерела в органах місцевого самоврядування, після попереднього візиту Ющенка в Запоріжжя 18 вересня, за вимогою президента була створена комісія, якій було запропоновано перевірити дотримання законів України, що стосується використання мови.

Фото УНІАН

Фото УНІАН

У зв'язку з цим прокуратура Запорізької області почала перевірку зовнішньої реклами - текстів оголошень, афіш, плакатів, і товарних знаків. Крім того, перевірці піддаються назви вулиць, провулків, проспектів і площ, а також вивіски на організаціях і торгових центрах.

У зв'язку з візитом президента з боку прокуратури була вимога закрити всі назви, виконані російською мовою.

Надалі порушників мовного законодавства, згідно з яким тексти офіційних оголошень, повідомлень, плакатів, афіш, реклами, мають виконуватися українською мовою, обіцяють притягати до відповідальності.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування